понеделник , 19 март 2018
Театрите » Интервюта » Юлиан Вергов: Мястото на театъра е само на сцената
Юлиан Вергов: Мястото на театъра е само на сцената

Юлиан Вергов: Мястото на театъра е само на сцената

Актьорът Юлиан Вергов е познат на българската публика с главната си роля в хитовия сериал по bTV Тя и Той. Снимал се е в редица в холивудски продукции и е натрупал огромен опит, който му помага да изиграе блестящо ролята на злия Николай Жеков от сериала Стъклен дом, отново по същата телевизия. Ето какво разкри за себе си Той.

Участваш в пиесата в Сатиричния театър – „Спанак с картофи”, която се радва на  голям успех сред публиката. Разкажи ми за нея и твоят герой.

– Това е постановка на унгарския драматург Золтан Егерши. В нея става въпрос за трима съди, по време на един футболен мач, които и преди са играли заедно и се познават. Моят герой е главният съдия. От този мач зависи по-нататъшната му кариера – има възможност да го вземат като международен съдия, а това много зависи от другите двама, които пък му имат зъб от предишни случки. Развиват се комични ситуации, говори се много за живота на тримата извън терена, за отношенията им с жените, отношенията между тях тримата.

Импровизираш ли на сцената?А в живота?

– В живота предполагам, че всеки човек го прави, в зависимост от това дали го изисква ситуацията. На сцената – много рядко.Предпочитам да съм репетирал и ако се наложи чак тогава импровизирам.

Разкажи ми за интересна, смешна случка, която си имал наскоро

– Това е труден въпрос. Като ти се случи се радваш, смееш се, а като те попитат и забравяш всичко. Имах едно преживяване на премиерата на Спанак с картофи. Счупи се бравата на една от вратите през, които се излизаше на сцената и трябваше в движение да променим ситуацията и да импровизираме за да се получат нещата.

Какъв тип роли предпочиташ?

– Такива, които търпят развитие. Които не са от начало до край едни и същи, а се видоизменят, преживяват катарзис, където персонажа претърпява промяна.

Къде има повече театър, на сцената или в живота?

– Театърът е само на сцената и би трябвало там да си остане. В живота, колкото и да го наричат така, това не е театър.

Какво не знаят хората за теб?

– Аз не знам какво знаят. Забавно ми е всичко, което се случва, на много неща се ядосвам, но като цяло, обичам да бъда весел, да има смешки, да не ми е скучно. Не обичам да изпадам в депресии.

Какво правиш в свободното си време?

– Нямам хоби. Обичам да се забавлявам в зависимост от това, което ми се прави в момента. Любопитен съм и правя, каквото ми е интересно, дори да не знам какво представлява самото нещо. Ако не ми хареса започвам да се занимавам с друго. Имам малко свободно време.

В Колко чужди продукции си се снимал?

– Много, не съм ги броил. В повечето играя малки роли, снимал съм ги преди много години и не се харесвам в тях, но ми дадоха много неща, които в момента не мога да науча в сериалите. Дадоха ми много опит относно това, къде се намират камерите, обектива, опит, който се придобива с много снимане.

Запазил ли си приятелствата с някой колега от тези продукции?

– Не. Забавно ми е било, прекарвал съм си добре времето, но не им пиша имейли. Изморително е да поддържаш такива връзки. Ако дойдат пак в София тези хора сигурно ще се видим.

Имало ли е актьор, с когото най – приятно си работил?

– С Томас Арана и Алън Форд в Мисия Лондон, защото са актьори от световна класа, бързо намерихме общ език. Снимали са с режисьори, които много харесвам.

Коя роля повече ти допада – на добрия Той от Тя и Той или на лошия Николай Жеков от Стъклен дом?

– И двете много ми допадат, не мога да избера, защото са коренно различни. Не бих се съгласил да играя персонаж, който не ми харесва. И двата са ми били много приятни.

За какво мечтаеш?

– Да спрат застрояванията по черноморието. Наскоро къмпинга, на който бях миналото лято – Смокиня, го застроиха, при това неправомерно. Съсипват всичко.

 

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*