понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Актьори » Владимир Карамазов
Владимир Карамазов

Владимир Карамазов

Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в София. Истинското му име е Владимир Александров.

Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова през 2002 г. През същата година се присъединява към трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева за ролята на Ромео.

През 2010 и 2013 г. постановката „Казанова – реквием за любовта“ с Владимир Карамазов в ролята на Казанова обира аплодисменти от публиката във Франция на театралния фестивал в Авиньон и театри в Париж. Актьорският талант на актьора са признати от публика и критици.

След повече от 10 години като актьор в повече от 25 театрални постановки и участия в телевизионни предавания, филми и сериали, през 2013 г. Владимир Карамазов заедно с най-добрите си приятели Захари Бахаров и Юлиан Вергов създава продуцентската компания „Three Bears Entertainment“, чийто първи и успешен проект е постановката „Арт“ на Ясмина Реза, копродукция със Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Постановката се посреща с аплодисменти от публиката, както и от критиците. След премиерата ѝ през април 2013 г. тримата приятели правят турнета в страната.

През 2014 г. Владимир Карамазов участва в „Приказки за симфоничния оркестър“ на Fortissimo Фамилия с диригент Максим Ешкенази в Зала „България“ (в ролята на Разбойника).

Владимир Карамазов знае руски и английски език. Негови хоби и страст са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*