понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Калин Врачански, „Бел Ами“, любовта и психологията на живота
Калин Врачански, „Бел Ами“, любовта и психологията на живота

Калин Врачански, „Бел Ами“, любовта и психологията на живота

Ако се чудите каква е връзката между Калин Врачански и романа на френския писател-натуралист Ги Дьо Мопасан, ние ще Ви кажем – един от най-талантливите и обичани български актьори е главното действащо лице в новата постановка на Малък градски театър „Зад канала“ „Бел Ами“ . Компания в нея му правят Герасим Георгиев – Геро, Луиза Григорова, Алиса Атанасова, Владимир Зомбори, Петър Калчев,  Таня Пашанкова, Василена Атанасова, Христина Караиванова, Васил Банов, Владимир Димитров и Атанас Чопов.

За да създаде пиесата авторът й, Юрий Дачев, се опира на 20 реплики от световно известния френски роман. И тъй като сме сигурни, че четящите тези редове са запознати със съдържанието му няма да навлизаме в подробности, относно него.

Ще ви загатнем само кои са основните теми от реалния живот, които са засегнати в постановката. Това са:

Какъв е начинът, по който един човечен, скромен и срамежлив, красив млад журналист се превръща в безскрупулен и безчувствен политик, на който дори образно казано сърцето „спира да се чува“? Съвместими ли са у един човек истинската любов и стремежа към парите? Може ли жената да моделира мъжа, който я обича? Превръща ли се той за нея в един от най-опасните луди? На какво сме способни за да постигнем целите си, какво ни амбицира за това? Дали пък волята ни за успех не се засилва, когато околните демонстративно ни подценяват? Дали пък накърненото ни его не е двигателят, който ни кара да действаме, дори без да се замисляме за последствията понякога? Какво кара една жена да се влюби? До какво е способна да стигне за любовта, коя е най-високата цена, която е готова на драго сърце да плати за да е до любимия мъж, дори за малко…? Наистина ли безчувствието прави една жена силна и уверена в себе си, в собствените й очи и в тези на околните? Какво кара един влюбен в половинката си мъж в първата си брачна нощ да отиде при любовницата си? Кое е по-силно – мъжкото приятелство или съперничеството за една жена?

Отговорите на тези екзистенциални въпроси достигат до вас чрез действията и репликите на талантливо пресъздадените образи в пиесата „Бел Ами“ в Малък градски театър „Зад канала“ .

 

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*