понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Калин Врачански и цената на успеха
Калин Врачански и цената на успеха

Калин Врачански и цената на успеха

Калин Врачански е от тези актьори, които успешно и убедително се превъплъщават в персонажи с крайно противоположни характери – подли съблазнители като Бел Ами, храбри и жизнерадостни герои като Д`Артанян от „Тримата мускетари“, драматични образи като Квазимодо от „Парижката Света Богородица“ и много други. Питали ли сте се обаче по какъв начин синеокият актьор е успял да стигне до театралната сцена, снимачната площадка и най-вече до сърцата на хората? Истината е – по нелек начин.

Трудното детство

Още от дете бъдещият актьор се запознава с житейските несгоди. Майка му е принудена да се грижи сама за трите си деца – Калин, брат му и сестра му. Актьорът, също като героя си от сериала Стъклен дом – Камен Касабов, загубва баща си. Това се случва когато Калин е на 14 години. Изживява загубата изключително тежко – изпада в депресия. Приятелите му помагат да се справи с нея и той успява да завърши с добър успех гимназията. Още по това време сцената се превръща в основен фактор в живота му – Калин Врачански е силно запленен от нея, играе в местния театър и има множество обожателки. След като завършва гимназията Калин решава да кандидатства в НАТВИЗ. В този момент, точно навреме, съдбата му се усмихва – театралният композитор от съседното село Караш – Кирил Дончев, се съгласява да го обучи без пари. За тази цел, независимо от метеорологичните условия, Калин изминава два пъти дневно разстоянието между Роман и Караш – 10 км пеша или с колело. Той проявява постоянство и упоритост, възприема и усвоява бързо актьорските похвати и скоро сбъдва мечтата си – приет е в НАТВИЗ и то на първо място. По този начин Калин Врачански се превръща в живото доказателство, че когато човек има мечта и дава всичко от себе си тя да се сбъдне цялата Вселена му помага това да се случи.

Калин Врачански – на върха на славата

Днес актьорът е една от най-ярките звезди в трупата на Театър София. Играе главни роли в постановките на много други театри като Театър 199, Малък градски театър „Зад канала“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Театър „Българска армия“.

Калин Врачански изиграва главната роля на Васил Кирилов в първия български хорър „Вила Роза“, където си партнира с актрисата Елена Петрова. Една от причините, поради които Калин Врачански приема ролята е интересния сценарий, както и това, че от малък обича филмите на ужасите.

Автор: Силвия Веселинова

 

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Един коментар

  1. Elbereth Gilthoniel

    много интересна статия! Браво Силве ! :* <3

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*