понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Захари Бахаров – какво не знаем за него?
Захари Бахаров – какво не знаем за него?

Захари Бахаров – какво не знаем за него?

Един от най-големите любимци на почитателите на българското кино и театър – чаровният Захари Бахаров, е роден в София на 12 август 1980г. Mладият актьор добива широка популярност през 2008 г. след като изиграва Молеца – главният персонаж в българския филм „Дзифт“, в който си партнира с други големи звезди на родното кино и театър – Владимир Пенев, Димо Алексиев, Джоко Росич, Антоний Аргиров и др. Няколко години по-късно на Захари Бахаров е поверена ролята на лошото момче Иво Андонов в сериала „Под прикритие“, с която печели окончателно челната позиция в женските сърца.

До тук с познатите факти от живота на звездата. Кои са по-малко известните, но не по-малко любопитни такива?

  • Актьорът е отраснал в старата част на столичния квартал Овча Купел.
  • В ученическите си години в 18 СОУ Уилиям Гладстон, бъдещият актьор си издейства от учителите привилегията за кратко време да не посещава първите часове, под претекст, че уж живее далече.
  • Преди да добие широка популярнст Захари Бахаров, по време на разговор с колежката си Мария Каварджикова, задава въпроса „Кой типаж съм аз в киното? Къде да се позиционирам?“, а тя му отвръща „Гангстер интелектуалец.“ И наистина – не след дълго Захари се превъплъщава в този образ, изигравайки успешно Молеца в „Дзифт“ и Иво Андонов в „Под прикритие“.
  • Една от любимите книги на Захари Бахаров е „Капитан Михалис“ на Никос Казандзакис, по която си мечтае някой ден да се направи филм, в който да изиграе главната голя.
  • Изключително интересен е начинът, по който бъдещите родители – Захари Бахаров и журналистката Диана Алексиева съобщават на майката на актьора новината, че чакат дете. На Коледната вечеря, те й подаряват красива дамска чанта, на дъното на която са сложили книга със заглавие „Да живеят бабите“, от което жената се просълзява.
  • Когато се ражда Максим сина на Захари Бахаров, актьорът спира за известно време репетиции и участия в различни мероприятия за да е около него. Малчуганът расте много бързо и таткто не желае да изпусне нещо важно от живота на детето си.
  • Захари Бахаров определя себе си като спокоен човек, който понякога се изнервя от дребни неща, и който избягва да занимава околните с проблемите си.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*