понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Владо Карамазов, такъв, какъвто не го познаваме
Владо Карамазов, такъв, какъвто не го познаваме

Владо Карамазов, такъв, какъвто не го познаваме

Той е един от най-талантливите и обичани актьори на театралната сцена, чието име и харизма не могат да бъдат сравнени с ничии други.  Гледали сме го в множество различни превъплъщения – както комични така и сериозни. В последните няколко години Владо стана любимец и на почитателите на качествени български филми, участвайки в сериалите „Дървото на живота“ и „Четвъртата власт“. В следващите редове ще научим няколко любопитни факта от живота на талантливия актьор Владо Карамазов!

  • Той търпи подигравки в продължение на цели две години след като режисьорката Лилия Абаджиева променя фамилията му от Александров на Карамазов.
  • Фамилията на Владо обаче остава непроменена в личните му документи, като самият той признава, че не би я коригирал в тях.
  • Според Владо псевдонимът му е твърде екзотичен, и ако сам е можел да си го избере е щял да предпочете нещо не толкова помпозно.
  • По време на снимките на телевизионното риалити „Сървайвър: Камбоджа“, водещият – Владо Карамазов е имал асистентка с местен произход. Това обаче по-скоро напрягало актьора, тъй като той се чувствал неудобно жена да му носи чантата, да му прави сандвичи, да изтупва краката му от пясъка, или да държи чадър над главата му, който да го пази от топлинен удар.
  • Владо Карамазов и колегата му Юлиан Вергов са кръстнци на дъщерята на актьора Захари Бахаров – Кая.
  • До момента актьорът е посетил над 35 страни по света, като си е дал дума, че до 50-годишна възраст ще е обиколил целия свят.
  • В детските си години Владо Карамазов е колекционирал всякакви неща като например кутийки от шампоани, взети от хотелите, в които е отсядал по време на екскурзии. Всички те са имали висока сантиментална стойност за актьора и той ги е съхранявал, старателно подредени в множество кутии. Освен това Владо се запалва по отглеждането на риби дотолкова, че вкъщи разполага с 9 красиво аранжирани аквариума, в които водата винаги е бистра.
  • Години преди да поканят актьора в предаването „Сървайвър“, той е бил запленен от американския му вариант, като е изгледал всички негови сезони, без да пропуска нито един епизод. За преводите от английски на български се е грижел братът на Владо Карамазов – Иван Александров. Интересен, а може би и съдбоносен е фактът, че по думите на Иван, гледайки „Сървайвър“, Владо си е представял, че е водещ.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*