понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » Елена Петрова извън сцената и снимачната площадка
Елена Петрова извън сцената и снимачната площадка

Елена Петрова извън сцената и снимачната площадка

Красивата и обаятелна актриса е една от емблематичните фигури на съвременното ни кино и театър. Зад гърба си тя има огромен опит и в двете направления, като неподправения й чар и талант мигновено ни завладяват и приковават вниманието ни, независимо от това дали я гледаме седнали в театралния салон или пред малкия екран. Нека разберем обаче каква е актрисата извън светлините на прожекторите.

 • В детството си Елена Петрова е била мъжкарана, дива, свободолюбива и неуправляема, но много отговорна. На 10 годишна възраст Елена Петрова е имала задачата да се грижи за новородения си брат. Майка й и гласува огромно доверие, което тя оправдава.
 • Като дете Елена Петрова предпочита компанията на момчетата от квартала, пред играта с кукли, която намирала за скучна. Светът на мъжете винаги й е бил интересен – уреден е по-просто от женския, и когато от малък се интересуваш от него, като пораснеш много неща са ти ясни. Според Елена Петрова един мъж пък никога не би могъл да открие и опознае женския свят, който е толкова всеобхватен, че независимо от опитите, можеш само да си мислиш, че си научил нещо за него.
 • Преди първата целувка, в десетия епизод на сериала „Стъклен дом“, с екранния й партньор Калин Врачански, въпреки богатия си опит на снимачната площадка, Елена Петрова е силно притеснена. Тя дори изпива две питиета за да се успокои. За разлика от нея, по време на снимките, Калин Врачански е бил много спокоен и се шегувал.
 • Като малка Елена Петрова мечтаела живота й да бъде като на кино, като в момента киното е нейния живот.
 • Елена Петрова харесва истински и смели мъже, които не се страхуват да кажат „Обичам те“, но не на кино, а в реалния живот.
 • Според актрисата загубата те прави свободен от много неща, които са те спирали да направиш, това, което искаш.
 • В живот Елена Петрова никога не е попадала в любовен триъгълник, тъй като предпочита нещата да са чисти и ясни и според нея, когато отдаваш любовта си на един човек, тя трябва да бъде за него, а не за двама.
 • Според Елена Петрова хората не разбират какви жертви правят актьорите за професията си и така и трябва да бъде. За актрисата работата й е равнозначна на това да извадиш душата си и да замериш зрителите с нея.
 • Елена Петрова не се интересува какво се пише по неин адрес в жълтата преса, стига да не е истина. Не я е страх от писанията, защото има чувство за хумор.
 • Най-големия и безцеремонен критик на актрисата е самата тя. Никой друг не може да я нарани така, както тя може да го направи.
 • Въпреки, че е една от най-известните и успешните български актриси, Елена Петрова никога не е била надменна и определя себе си като недемонстративна личност.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*