понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Българската действителност се разкрива в „Болница накрай света“
Българската действителност се разкрива в „Болница накрай света“

Българската действителност се разкрива в „Болница накрай света“

Новият театрален сезон в Малък градски театър „Зад канала“ стартира с премиерната постановка „Болница накрай света“ с автор Христо Бойчев и режисьор Дино Мустафич.

В нея главните действащи лица – Филип Аврамов, Иван Петрушинов, Александър Дойнов, Пенко Господинов, Стоян Младенов, Албена Михова и Евгения Александрова – Лечева, са вплетени в безизходната действителност на българина от малкия град. Шестима непознати с недобро психично състояние попадат в болница, където нещастието на всеки един от тях става повод за формирането на силно и истинско приятелство между тях. По един забавен, но и леко тъжен начин, постановката „Болница накрай света“ показва страховете и стремежите на българина. Филип Аврамов влиза в ролята на работещ на нивата отруден човек, който е загубил паметта си, на когото поради факта, че е открит до самолет, околните вменяват, че е летец. Иван Петрушинов влиза в образа на човек, на когото никога не е вървяло в живота. Героят на Пенко Господинов е обладан от мания за документиране на събитията. Стоян Младенов пък е млад човек, който мечтае за по-добро бъдеще извън пределите на държавата ни и по-конкретно – за приказен и уреден живот в Швейцария. Александър Дойнов е възрастен човек, достигнал до края на дните си, видял и доброто и лошото на българската действителност, в чиито думи не липсва нито тънко поднесен сарказъм нито ирония. Албена Михова влиза в ролята на неговата жена, която го посещава в болницата и му носи новини за близки и роднини. Евгения Александрова – Лечева пък е момиче, което наивно е дало пред себе си обет за мълчание до момента на срещата си със своя принц от мечтите. Каква ще бъде по-нататъшната съдба на всеки един от героите, какъв е изходът за всеки един от тях, вижте сами в Малък градски театър „Зад канала“.

Постановката впечатлява с оригинални природни пейзажи от Швейцария и картини по книгата „Малкият принц“ на Антоан Дьо Сент-Екзюпери, които са представени на видео стена. В музиката са използвани мотиви от “Lacrimosa”на В.А.Моцарт и “Hello”на Адел.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*