понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Столичанката Силвия Лулчева – талант и чар в повече
Столичанката Силвия Лулчева – талант и чар в повече

Столичанката Силвия Лулчева – талант и чар в повече

Гласът на актрисата Силвия Лулчева е един от най-ярките и разпознаваеми и няма как да не е така – тя озвучава редица филми, като сред персонажите, „говорещи“ чрез нея е и Уилма Флинтстоун от любимият на няколко поколения анимационен сериал. Освен чрез дублажа, актрисата стана любимка на българската публика и с ролята си в хитовия сериал „Столичани в повече“, както и с ролите си в театралните пиеси „Любовна песен“, „Красиви тела“ и др. Нека разберем малко повече за живота на талантливата „столичанка в повече“.

В детството се изгражда характера
Актрисата е израснала в центъра на София, в близост до жълтите павета. Като малка, Силвия Лулчева е слушала плочи с детски приказки и ги е научавала наизуст, преживявала е ролите, мечтаела е да влиза в заплетени ситуации, да стане агент под прикритие, играела си е на учителка в детска градина, като дотолкова се е вживявала в ролята си, че нанасяла доста силни удари с пръчка върху баща си. На 9 години започва да работи в Радио Христо Ботев в Радио театър. В училище Силвия Лулчева е била много добра ученичка, страхувала се е да не се изложи и заради това е винаги е била подготвена.

Кой кой е в семейството на актрисата?
Силвия Лулчева се запознава със съпруга си Васил Бинев покрай работата си в дублажа. Първото нещо, което той забелязва в нея е, че тя говори много бързо и остроумно, забавна и лъчезарна е и разсмива всички около себе си. Това го провокира да я опознае. От своя стана пък Силвия Лулчева се е надявала да срещне, човек, който да я приеме такава, каквато е и това се случва. Актрисата е осъзнала колко важна е хармонията между двама души в малкото часове на почивка у дома, както и това да имаш нужното разбиране, тишина и спокойствие. В семейството им Силвия е непреклонната и решителна личност, а съпругът й е този, който повече се колебае и премисля.

Живот в столицата

  • Актрисата обича родният си град – София, дори, когато той е изнервен, шумен, както и когато е спокоен и празен. Дразни се, когато някой го цапа, хули, или пита: „Как живеете в тази София?“, а пък той самия живее тук. Силвия Лулчева иска столицата да бъде чисто и приятно място за живеене, и хората, в нея да спазват правилата, а не да се крият зад анонимността, която предлага големият град и да правят простотии, които в родното си малко място не биха извършили.
  • Според Силвия Лулчева неуморната работа краси таланта на човека, както шлифовката – диаманта.
  • Актрисата е почитателка на здравословния начин на живот.
  • Силвия Лулчева знае перфектно английски и френски език.
  • Актрисата винаги се стреми да постига всичко единствено със собствения си талант, умения и сили, без да разчита на чужда помощ.
  • Сред нещата, които Силвия Лулчева си е пожелавала да направи със себе си през годините са: да бъде достатъчно добра майка, да израсне като театрална и филмова актриса, да усъвършенства талантите си, да успокои немирната си душа, да се научи да балансира, да е щастлива тук и сега, да се научи да прощава, да има силите, таланта и възможността да помогне на децата в България да израстат в прекрасна страна.
  • Нещата, от които Силвия Лулчева се страхува са да прати децата си в чужбина; от това, че много достойни българи избират друго отечество, защото тук е тясно, глухо и пусто.
  • За актрисата готвенето е своеобразна почивка.
  • Силвия Лулчева споделя, че при разговори с продавачи в магазина те гадаят от къде им е толкова познат нейния глас, като предположенията им са: новинарка от радиото или телевизията. Докато стигат до верния отговор – актриса, Силвия Лулчева вече е излязла от магазина.
  • Силвия Лулчева мечтае да изиграе Сирано Дьо Бережерак.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*