понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Истинският Иван Бърнев
Истинският Иван Бърнев

Истинският Иван Бърнев

Кое е общото между предаването „Хъшове“, излъчвано в близкото минало, постановката на Народен театър Иван Вазов „Полет над кукувиче гнездо“ и българския сериал „Къде е Маги?“. За тези от Вас, които още не са се досетили, ще кажем – това е, че и в трите няма как да не остане незабелязан изключителния талант на младия актьор Иван Бърнев. В професионален план няма да преувеличим, ако кажем, че всяка една негова роля е повод за номинация или награда. Убедили сме се, че Иван Бърнев е ненадминат професионалист със собствен почерк в това, което прави, но нека разберем и какъв е той отблизо.

– Като малък Иван Бърнев е бил толкова жизнерадостен и палав, че съседите често казвали на родителите му: Внимавайте с това дете, ще се пребие някъде! Самият той по това време е мечтаел да стане летец като баща си.
– До 18 – годишна възраст актьорът живее с родителите си във Варна. След това заминава да живее и учи в столицата.
– По време на следването си във ВИТИЗ Иван Бърнев и колегата му Валери Йорданов мечтаели да играят мачовски роли, но все им давали такива на „влюбени смотаняци“. Накрая дори започнали да пушат цигари, за да придобият гласовете им по-ниски тонове и да звучат по-убедително.
– Първото превъплъщение на Иван Бърнев след завършване на ВИТИЗ е в Пинокио в Младежки театър „Николай Бинев“, като изиграва ролята около 200 пъти.
– Иван Бърнев не може да изневери на себе си и да търпи шеф над главата си, затова избира професията свободен актьор. Остава винаги верен на близките си хора, на представленията, в които участва и идеите, с които се захваща.

– За да се подготви за една от най-успешните си театрални роли – тази на лудият Били, в постановката „Полет над кукувиче гнездо“, Иван Бърнев чете книги, гледа филми и разговаря с психоаналитици, които му споделят опита си такива пациенти.
– Актьорът е от хората, на които рядко им личи, когато имат някакъв проблем. Един от малкото признаци за наличието на такъв е, когато Иван се вглъби в себе си и стане по-мълчалив от обикновено.
– Иван Бърнев обича да кара мотори, скутери, да се гмурка, да лови риба.
– Актьорът си е чупил 3 пъти дясната ръка – два пъти по време на представление и един път на снимачната площадка.
– В живота Иван Бърнев е работлив, талантлив, отговорен, стриктен, себераздаващ се, свестен човек, чийто характер „прозира“ в очите му, дори когато влиза в дадена роля.
– Актьорът може да прави изключително вкусни палачинки, да свири на китара и да пее.
– Любопитен момент от живота на Иван Бърнев е този, в който научава, че е станал баща. Събужда го звук от получена снимка на телефона, на която се вижда неговият син, веднага след раждането му.
– Актьорът  е установил, че колкото по-релаксиран и зареден с положителни емоции се чувстваш, толкова по-вероятно е да постигнеш успех в начинанията си.
– Иван Бърнев е от хората, които искат околните да бъдат щастливи и усмихнати и прави всичко възможно това да се случи.
– Актьорът има широк ролеви диапазон. На сцената или пред камера успешно играе в комедии, гротески, психологически драми.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*