понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » Кой е Краси Ранков?
Кой е Краси Ранков?

Кой е Краси Ранков?

Много хора свързват образа на талантливия актьор с героя му от хитовия сериал „Стъклен дом“ – шефът на охраната на мола – Антон Ставрев, привърженик на идеите на китайския пълководец Сун Дзъ. Една от любимите реплики на Краси Ранков е „Всеки шут отзад е крачка напред.“  Ето защо, неслучайно, заради положителното си и леко надсмешливо отношение към нещата от живота, дори и тежките, актьорът може да се похвали и с редица комедийни превъплъщения на театралната сцена. Какъв е той в живота ще разберем от следващите редове.

– В детските си години актьорът мечтаел да стане капитан на кораб. Бил е енергичен и е излъчвал превъзходство над останалите, дотолкова, че от училищните му години до излизането от казармата, околните са го наричали Шефа.
– Първата работа на актьора е като морски капитан на маломерен кораб. По време на следването си във ВИТИЗ, между 1 – ви и 2 – ри курс, за да си помогне финансово, Краси Ранков е работил като спасител. Бил е и сервитьор и водопроводчик, както и директор на театъра в гр. Добрич.
– Актьорът не обича да говорят за него. Предпочита той да говори за останалите, тъй като това му се струва по-удобно.
– Според Красимир Ранков, фактът, че хората разпознават един актьор от ролята, която е изиграл, означава, си е свършил добре работата.
– Несправедливостта е едно от основните неща, които го измъчват.
– Актьорът обича да разказва за проблемите си под формата на анекдоти.
– Когато се почувства засегнат, вместо да отвърне, Краси Ранков предпочита да замълчи.
– Актьорът умее да танцува добруджанска ръченица. Притежава собствена колекция от носии, които облича по време на празници като Коледа, Великден и др. Освен това може да играе Сиртаки с чаша вода на главата си.
– Краси Ранков е добър готвач, който проявява творчество в кухнята. Едно от най-успешните му ястия е Попска яхния със заешко месо.

– Сълзи в очите на актьора могат да се появят в моменти на радост – когато гледа цвете, от любов, от внучката си, от анимационен филм. Твърди, че с годините става все по-лесно човек да се разплаче, а самият той не се срамува от това.
– Красимир Ранков е близък с брат си, дотолкова, че двамата винаги могат да разчитат един на друг.
– Актьорът винаги е недоумявал защо родителите толкова се притесняват за децата си, но когато става баща и дядо, започва да ги разбира.
– Според Краси Ранков едно от най-тежките неща е предателството от страна на приятел, което и му се е случвало.
– Актьорът и втората му съпруга се познават от детската градина. След това двамата попадат в един клас в началното училище. По това време Краси е душата на компанията, като успява да разсмее дори учителите. В гимназията двамата проявяват афинитет един към друг, но нищо повече не се случва. По късно започват да се срещат като приятели и постепенно у тях пламва любовта.
– Актьорът дотолкова не може да стои без работа, че дори когато е на гости се стреми да помага на домакина.
– Според Краси Ранков едно от най-важните неща във взаимоотношенията е да се стараеш да бъдеш нужен на някого, да се грижиш за него.
– Актьорът винаги е бил внимателен към родителите си. Никога не се е колебаел, когато е трябвало да им помогне и никога не е пренебрегвал тревогите им. Самият той смята, че всеки трябва да обръща нужното внимание на родителите си, докато са живи.
– Краси Ранков винаги поставя близките си преди себе си, а те пък от своя страна поставят него на първо място.
– Когато се намира на родния си град Балчик, от актьора изчезват напрежение, болки и притеснения. Една вечер по време на престоя му там, заедно с приятели, по негова идея, решават да отвлекат учебен кораб и да направят разходка по лунната пътека. След това са санкционирани, но за всички тях остава спомена, че са изкарали добре.
– Сред недостатъците на Краси Ранков са прекалената му доброта и вяра в хората.
– Много хора са казвали на актьора, че прилича на митничар.
– Краси Ранков споделя, че заради известността му, когато пазарува продавачите му правят отстъпки.
– Актьорът признава, че хората понякога бъркат името му с това на колегата му Краси Радков.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*