понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Неповторимият Георги Мамалев
Неповторимият Георги Мамалев

Неповторимият Георги Мамалев

Георги Мамалев е от актьорите, за които смело можем да твърдим, че нямат нужда от представяне. Самото споменаване на неговото име буди усмивки върху хорските лица, а участията му в театрални постановки – бурни и дълги аплодисменти. Нека в следващите редове да открехнем завесата към живота му извън сцената.

Георги Мамалев от малък мечтаел да стане актьор, като започнал да играе в представления още от детската градина и проявявал афинитет към литературата и киното. Завършил „Електроника и автоматика“ в механотехникума в Ямбол, но нямал никакво влечение към техниката, компютрите и т.н. През този период, на сцената на учебното заведение, актьорът играел скечове и пиеси и пеел песни. По това време се запознава с певеца Панайот Панайотов.
– Георги Мамалев определя себе си като човек с късмет. Роден е в с. Мамарчево, живял е бедно, но с труд и талант успява да се настани в сърцата на многобройните почитатели на киното и театъра.
– Според Георги Мамалев, независимо с какво се занимаваш и какво си постигнал, не бива да се отпускаш, а трябва да си задаваш въпросите „Дали мога още, какво мога още?“
– Актьорът е от хората, които обичат динамичния начин на живот и работа и не му остава време да си мисли „Дали съм велик, дали съм страхотен?“

– Когато пътува в автобус, кола, самолет или друго превозно средство, Георги Мамалев може да заспива много бързо.
– По времето на комунизма един от най-големите проблеми на Георги Мамалев е бил неговото положително и усмихнато изражение, тъй като тогава се е ценяло строгото и сериозно излъчване.
– Актьорът винаги гледа хората в очите и по тях се ориентира дали събеседника му е тъжен, щастлив и т.н.
– Понякога Георги Мамалев слага усмивка на лицето си за да скрие, че е тъжен.
– Актьорът трудно помни имена. Свидетелство за този факт е, че по време на коктейл, на който присъства Стефан Софиянски, актьорът през цялото време се обръща към него с „Георги“. Когато политикът го пита защо, Георги Мамалев се опитва да се измъкне от гафа с версията, че объркал името му с това на св. Георги Софийски.
– Георги Мамалев обича повече да разказва за своите случки от ежедневието, отколкото да слуша за чуждите.
– Бащата на Георги Мамалев е бил професионален готвач. От него актьорът наследява дарбата да готви вкусно. Кюфтетата са един от специалитетите на звездата.
– Когато подготвя нова роля Георги Мамалев става сериозен и затворен.
– Актьорът обича да разказва скечове на близките си.
– Един от подаръците, които получава за 60-годишния си юбилей, е декоративен пистолет от Бойко Борисов.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*