понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » Какво е да си Павел Попандов?
Какво е да си Павел Попандов?

Какво е да си Павел Попандов?

Павел Попандов е една от емблематичните фигури на българското кино и театър. Познаваме го от ролите му във филми като „Оркестър без име“, „Щурец в ухото“, „Мъжки времена“, от редицата комедийни роли и песни в предаването „Клуб НЛО“, както и от множеството превъплъщения на театралната сцена. Нека в следващите редове надникнем какво се крие отвъд доказания талант и неизброимите образи, в които влиза актьорът.   

– Павел Попандов е от актьорите, които трудно се убеждават в правотата на колегите си – актьори и режисьори, но убеди ли се веднъж това се връща стократно като качество на сцената и всичко, което прави на нея или пред камерата достига по убедителен начин до зрителя.
– Актьорът респектира околните с достойнство, собствено мнение и подплатено самочувствие.
– Павел Попандов твърди, че е труден за общуване. Не комуникира с всеки и път до него могат да намерят само тези, които той сметне, че са достойни.
– Актьорът никога не си позволява да бъде двуличен. Не се мисли за велик и се приема като човек, който като всеки друг, има своите кусури.
– Най-добрият съвет, който Павел Попандов получава от баща си е „Не си създавай врагове.“
– Според актьорът, умението да прощаваш е едно от най-добрите човешки качества. За себе си Павел Попандов обаче твърди, че не умее да го прави лесно. На няколко човека е успял да прости, но оставайки с едно наум за тях. За други хора пък, времето е доказало, че са му истински приятели.

– Актьорът не понася притворството и нагаждачеството. Самият той казва всичко, което мисли. Самокритичен е към себе си, но търпи на критика от околните.
– Един от най-близките приятели, които Павел Попандов чувства като брат е поетът и драматург Недялко Йорданов. На него той има безотказно и пълно доверие. Двамата са доказали приятелството си един на друг по време на трудните моменти от живота на всеки един от двамата.
– Актьорът никога не прави компромис със себе си и върши винаги това, което според него е правилно, ето защо често попада в конфликт с някого от околните.
– Когато прекъсне връзката си с някого, актьорът не се връща никога към този човек.
– Павел Попандов има много точна преценка за хората.
– Актьорът споделя, че никога не е изневерявал на жена си, тъй като изневярата според него е гнусна и освен това нито една жена не може да се сравни с неговата съпруга – Адриана. В нея той открива голяма част от добрите качества на собствената му майка.
– Павел Попандов вярва в прераждането. Интересува се от темата и чете много книги по нея. Смята, че основната цел на преражданията е стремежа към доброта и познание и ако не поправиш грешките си от предишния си живот, ще последват тежки наказания в следващия.
– За актьорът парите никога не са били от значение. Заради това, според него, той никога не е страдал от материални лишения.
– Най-важното за него е винаги да вървиш с високо вдигната глава и ако някой твой близък „залитне“ ти да му помогнеш да се изправи и да продължи напред.
– В миналото актьорът Филип Трифонов поставя на Павел Попандов лекарска диагноза – жълтеница, която, след проведени изследвания, се оказва напълно вярна.
– Дори и най-малката проява на несправедливост буди гняв у актьора.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*