петък , 23 март 2018
Театрите » Новини » Какъв е Герасим Георгиев – Геро извън комичните образи?
Какъв е Герасим Георгиев – Геро извън комичните образи?

Какъв е Герасим Георгиев – Геро извън комичните образи?

Той е усмихнат и забавен. Той ни предава положителната си енергия и настроение както от телевизионното предаване „Господари на ефира“, така и от театралните постановки „Симулатор за чифтосване“, „Между два стола“, „Швейк“, „Свалячи“ и др. Нека разберем обаче какъв е Герасим Георгиев – Геро, когато не му се налага да влиза в комичните образи, в които обожаваме да го виждаме.

– Като дете Геро е бил послушен, дисциплиниран, организиран, упорит, сърдечен и контактен, любимец на преподавателките.
– Преди да стане актьор Геро е бил танцьор.
– Свикнали сме да виждаме Геро в комедийни образи, но той е завършил актьорско майсторство за драматичен театър. Актьорът смята, че комедията e един от най-сложните, но и най-хубави жанрове, поради което и се е насочил към нея.
– Скъсвал е ахилес на сцената на Народния театър по време на репетиция.
– На родителите си Геро е благодарен най-много за възпитанието, което са му дали.
– Преживявал е моменти, в които е бил безработен, но те са му помогнали да стане по-силен и да оцени последващите успехи в кариерата си.

– Един от най-близките приятели на Геро е Къци Вапцаров. С него те се запознават покрай телевизионното предаване „Монополи“, където Къци е водещ, а Геро му е асистент. Според Къци с Геро никога не може да ти е скучно, тъй като разказва вицове и се шегува.
– Актьорът много държи на точността и се стреми винаги да бъде изряден по отношение на нея. Освен това е искрен, никога не би подвел, когото и да било и помни жестовете, които някой е направил за него.
– Според Геро да си подготвен за дадена ситуация е един от най-важните компоненти на успеха.
– Актьорът предпочита да избухне и да се скара с някого, вместо да таи недоволството в себе си като след това винаги се извинява и по този начин показва, че е осъзнал грешката си.
– Геро е работохолик и може да работи по 18 часа в денонощието.
– Докато се смее, на актьора му потичат сълзи.
– Геро твърди, че не е изгубил детето в себе си, тъй като все още е мечтаещ човек. Според него хората, които са спрели да мечтаят са клюмнали, сиви и скучни.
– Актьорът твърди, че е много важно човек да иска, но още по – важно е да знае какво иска тъй като, когато целта ти е определена, пътят към нея е много по-лесен.
– Геро се самоопределя като наивен човек, който вярва на другите и тръгва към всеки без задни мисли и с отворени обятия, като често пъти се ядосва на тази своя слабост, защото често бива предаван.
– Според Геро, когато криеш чувствителността си, тя става още по-осезаема за околните.
– Актьорът е човек, който обича дома си, тишината. Не е романтичен, но е непредвидим.
– Една от мечтите на Геро е да изиграе голяма роля в киното.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*