понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » Героите от сериала „АЛО, АЛО“ оживяват на сцената на театър „Възраждане“
Героите от сериала „АЛО, АЛО“ оживяват на сцената на театър „Възраждане“

Героите от сериала „АЛО, АЛО“ оживяват на сцената на театър „Възраждане“

Може би малцина знаят, че пиесата „АЛО, АЛО“ на Дейвид Крофт и Джеръми Лойд е написана преди сценария на един от най-продаваните, сериали в света. Режисьорът Роберт Янакиев приема предизвикателството да я представи на българска сцена и се справя блестящо със задачата. Пиесата „АЛО, АЛО“ се гледа пред пълна зала в столичния театър „Възраждане. И няма как не е така. Малко са хората, които биха устояли да не видят как оживяват, в български вариант, едни от любимите им телевизионни герои – култовият френски съдържател на кафене от малкото градче Нувийон – Рене Артоа (Свежен Младенов), вярната му, обожаваща го жена – мадам Едит (Мила Върбанова), красивите и леконравни сервитьорки Ивет и Мими (Ивет Радулова и Филипа Балдева), английският полицай Краптрий (Ивайло Драгиев), който си мисли, че знае френски, суровият офицер от Гестапо – Хер Флик (Георги Златарев), хомосексуалният германски лейтенант Грубер (Христо Ботев), италианският офицер, ценител на женската красота – Алберто Берторели (Боян Младенов), хладнокръвната Мишел от френската съпротива (Яна Кузова), и много други. Освен играта на актьорите, впечатление прави и декора, предаващ по автентичен начин атмосферата във френското кафене, която помним от сериала.
По подобие на сюжета му, на сцената на театър „Възраждане“, публиката става свидетел на изтънчено-комичната борба между хитрите и адаптивни французи и националистично настроените немци за знаменитата картина „Грешната Мадона с големите бомби от Ван Кломб“, която ще направи богат всеки свой потенциален притежател. Заради апетитите си към нея някои от героите ще попаднат в поредица от заплетени и абсурдни ситуации като мнима продажба на папагали в „Кафене при Рене“, използване на налудничави гестаповски методи за защита от противоположния пол, маскиране като Фюрера, носене на шпеков салам в панталоните и ако това не достатъчно – надуване на гумена кукла – Хитлер. Рене Артоа, отново ще бъде ухажван неуспешно, но за сметка на това пък изключително комично от своя обожател лейтенант Грубер. Мими и Ивет ще продължат да преследват и съблазняват своя общ любим мъж – Рене. Английският полицай Краптрий разсмива публиката с несполучливите си и поради това изключително двусмислени и забавни опити да говори на френски. Кой ще успее да задържи картината в трескавото жонглиране с нея? Кой кого ще надхитри, и как, в този ураган от непринудено смешни, преливащи майсторски от една в друга ситуации?
Поредната изненада, която режисьорът на пиесата „АЛО АЛО“, Роберт Янакиев, е подготвил на своята публика, е кабаретния танц на главните актриси, под звуците на песента “Lady Marmalade” в изпълнение на Кристина Агилера, Пинк, Мая и Лил Ким.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*