понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Светлият Дарин Ангелов
Светлият Дарин Ангелов

Светлият Дарин Ангелов

Той е една от най-големите звезди на Народния театър – участва в постановките „Хъшове“, „Ревизор“, „Синята птица“ и др. Озвучавал е няколко пъти опосума Еди от култовата анимационна поредица „Ледена епоха“. Освен с изключителния си талант и чар, Дарин Ангелов наскоро, без сам дори да го иска, даде повод да бъде още по-обожаван и уважаван от българската публика заради човешкия живот, който спаси по време на свое представление, като по този начин доказа, че притежава, огромно сърце и силно изразен човешки дълг. Наскоро съдбата награди актьора за неговата доброта като го дари с една от най-големите награди – дъщеря му Дария. В следващите редове ще научим повече за него и житейския му път.

– Като малък, актьорът е бил будно дете със силно развито чувство за справедливост. Не е нагрубявал никого и е защитавал по-малките от него. По това време, заедно с брат си, тръгва на уроци по карате, спорт, който впоследствие го учи на хъс, дисциплина, желание за победа и  постигане на целта.
– Първоначално Дарин Ангелов влиза в НАТФИЗ  в специалност „Пантомима“.
– С колегата си Иван Юруков, Дарин Ангелов се запознава, когато двамата са приети в класа на проф. Стефан Данаилов. От тогава до сега двамата са близки приятели.

– Най-важното, което Дарин Ангелов научава от своя преподавател е, че преди да станеш голям актьор, трябва да бъдеш голяма личност. Събирайки за първи път курсистите си в една от залите на Народния театър, Стефан Данаилов им казва: „С влизането си в Народния театър, поздравявайте абсолютно всички – от човека, който Ви посреща на пропуска, до директора.“ – заръка, която Дарин Ангелов спазва и до днес.
– Актьорът има няколко имена, на които се обръща – Дарин, Деян, Дарко, Близнака, Додо, Брата.
– Според Дарин Ангелов прекалената доброта на един човек понякога „провокира“ околните да се качат на главата му. Това е и моментът, в който на актьорът му „кипва“.
– Брат му – Деян Анегелов, е човекът, пред който Дарин се разкрива напълно, и от когото няма никакви тайни.
– В живота е упорит, усмихнат, лъчезарен и готов да помогне, ведър, оптимистично настроен, емоционален, романтичен, прекалено добър на моменти, търпелив, спокоен.
– Когато изпитва трудности, Дарин Ангелов се затваря в себе си. Ако не успее да се справи сам, чак тогава започва да търси подкрепа от близките си. Убеден е, че човек трябва да търси разрешенията на проблемите вътре в себе си.
– Актьорът смята, че семейството трябва да се защитава с цената на живота и с риск да погубиш друг живот.
– Дарин Ангелов твърди, че любовта съчетава в себе си живота и смъртта, тъй като от любов можеш да се родиш, но и от нея можеш да умреш.
– Актьорът признава, че е губил самоконтрол, дотолкова, че е удрял плесница на друг човек.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*