понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » Влади Въргала – „генераторът“ на енергия и позитивизъм
Влади Въргала – „генераторът“ на енергия и позитивизъм

Влади Въргала – „генераторът“ на енергия и позитивизъм

Освен безспорно колоритен актьор и личност, Влади Въргала е и автор на пиесата „Черната или червената“, играна в столичния театър „Сълза и смях“. Повече за детството живота и личността на усмихнатият и винаги позитивен Владислав Карамфилов, както е истинското му име, ще научим в следващите редове.  

– Прякорът на Влади е измислен от майка му, която го е наричала така в детството му.
– Във втори клас бъдещата звезда написва писмо до Хитлер, заради което майка му за пореден път е извикана в директорския кабинет.
– Актьорът Николай Априлов открива таланта на бъдещата звезда, когато Влади е 6 клас и се записва в драм състава му в Двореца на пионерите.
– Актьорът е тренирал футбол, борба, фехтовка и бокс.
– Кандидатства 3 пъти във ВИТИЗ и на третия път, когато казва виц, притеснявайки се от монолозите, стихотворенията и песните, го приема Стефан Данаилов,
– Актьорът твърди, че едно от най-големите предизвикателства е да живееш в България.
– Максимите, с които Влади Въргала живее, са „Искам да правя това, което мога, а не това, което може.“, както и с това, че всеки трябва да слуша вътрешния си глас, а не това, което му говорят другите.
– Според актьора най-скъпото нещо е животът и всяка секунда от него, тъй като никой не знае кога ще „загасят лампите“.

– Влади Въргала е на мнение, че всеки от нас има мисия в живота и въпроса е дали ще продължиш да я следваш или ще оставиш течението да те носи, както и че няма по-силно нещо на Земята от това да се сбъдват мечти. Според него близките ти хора могат само да ти посочат пътя, но ако сам не решиш да тръгнеш по него, няма някой който да ти помогне.
– Според приятели на Влади Въргала, лошотията му се изразява във вид на майтап.
– Актьорът е тактичен човек, не обича да изпъква с известността си, добронамерен,  човечен и сърцат. Натъжава го всичко, което не е честно. Според думите на приятелите му, това да бъдеш около него е все едно да имаш апарат, който те зарежда с енергия и самочувствие.
– Влади Въргала твърди, че каквито и проблеми да имаш, винаги по пътя намираш знаците, по които те могат да се разрешат, затова никога човек не бива да изпада в отчаяние. Смята, че каквото и да правиш, някой те гледа отгоре и не можеш да го изненадаш с нищо, тъй като той те е създал, както и че този някой те обича, но няма да махне тръните по пътя ти, а ще те научи как да вървиш през тях.
– Актьорът споделя, че човек цял живот си задава въпроса „Кой съм аз?“ и всеки път има отговори, които те изненадват. Дори ако отговорът ти е същия като предния път трябва да се замислиш дали правилно си си задал подходящия въпрос за подходящото нещо.
– За Влади Въргала най-ценните аплодисменти са тези, получени, когато си бил най-неуверен, че ги заслужаваш.
– Актьорът е бил много близък приятел с покойния Джоко Росич. В апартамента си Влади Въргала има негов портрет. Когато е изправен пред даден проблем, той поглежда приятеля си в очите и интуитивно намира правилния отговор, който той би му дал, като Влади споделя, че досега нито веднъж не го е подвел.
– Бездуховността и безперспективността са нещата, които най-много изморяват Влади Въргала, или по думите му „както е казал Ерих Мария Ремарк – „Защо трябва да се правиш на духовен Херкулес, когато можеш да постигнеш всичко с един нов панталон?“

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*