понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » Цветната Невена Бозукова – Неве
Цветната Невена Бозукова – Неве

Цветната Невена Бозукова – Неве

Тя е едно от най-красивите и жизнерадостни цветя на българския театър и кино.  Тя е усмихнатата Невена Бозукова – Неве, любимка на публиката от предаването „Аламинут“, сериала „Етажна собственост“ и театралните постановки „Етажна гроздова“, „Бардак“, „Третото око“, „Бившата жена на моят живот“ и др. Каква е актрисата, когато излезе от светлините на прожекторите, ще разберем в следващите редове.

– Като дете е тренирала художествена гимнастика и e била отличничка по математика, като и до днес е запазила грамотите си. Участвала е в детско театрално студио. Била е щура, весела и забавна.
– Актрисата обича промените дотолкова, доколкото те помагат на нея и на останалите да открият себе си.
– Най-важното нещо за Невена Бозукова – Неве е свободата.
– Една от най-близките приятелки на актрисата е Милена Маркова – Маца, която знае всичко за нея и я подкрепя в трудни моменти. Освен това двете си партнират в редица постановки, и дотолкова са свикнали да работят заедно, че само с поглед усещат какво да направят или кажат, а публиката не разбира когато двете импровизират на сцената.
– Невена Бозукова – Неве може да създава детски играчки от плат и други материали, като подарява една във формата на котка на Маца.

– Актрисата твърди, че никога досега не й се е случвало да си забрави репликите.
– Понякога когато има някакъв проблем, тя отива на църква, където се усамотява и намира успокоение.
– Невена Бозукова – Неве изпитва ужас от ножове.
– Актрисата е естествена, пряма, впечатлителна, търпелива, избухлива, прощаваща, борбена, критична, креативна, сръчна, носи на майтап и обича да се самоиронизира, не позволява другите да разберат, когато й е трудно. Уверена е в себе си, може да „случва“ нещата и да ги докарва до край, но по-трудно начертава пътя, по който да го направи. Има нужда от генератор, който да й дава идеи.
– Невена Бозукова – Неве смята, че в една връзка от особено значение е да има диалог, хората да общуват и споделят нещата, които ги притесняват, колкото и неприятно да им е това, тъй като така може да се предотврати евентуалната раздяла.
– С актьорът Краси Ванков, от когото актрисата има син, се запознава на кандидат – студентски изпит във ВИТИЗ, на който тя е квестор. По думите на Краси е била „страшен цербер, серт.“ Първата им истинска среща е в представлението „На дъното“. Когато се разделят, по-голямата дъщеря на Невена е първият човек, който разбира за това.
– Невена Бозукова – Неве, твърди, че когато с колегите си играят представлението „Бившата жена на моя живот“, чийто режисьор е бил Велко Кънев, все още усещат една енергия, сякаш и той присъства с тях на сцената.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*