понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Забележителната Нона Йотова
Забележителната Нона Йотова

Забележителната Нона Йотова

Освен певица с неповторим глас познаваме ексцентричната Нона Йотова и от ролята й на хищната, жадна за пари Канина в постановката „Волпоне“ в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, спектакълът „Абсурдни времена“, който изпълнява заедно с колегата си певец и актьор Петър Антонов, фаталната жена в „BELLA DONNA“, както и редица други вълнуващи, успешни и запомнящи се превъплъщения. Самата тя твърди, че е лоша актриса в живота, затова нека погледнем нейната личност от малко  по-различен от театралния ъгъл.

– Според близките на актрисата тя е открита личност със силен дух и характер, която знае как да сложи другите на място, справедливо критична, но същевременно нежна и ранима, богата на емоции, прощаваща, благородно завиждаща, поетична, открита, директна, откровена, импулсивна, горда и непобедима.
– В НАТФИЗ Нона Йотова влиза на четвъртия път. Докато учи там, тя се превръща в една от най-популярните и забележителни личности сред състудентите си.
– Чувства близки героините на автора Тенеси Уилямс, като Мъртъл от пиесата „Царството земно, Бланш от „Трамвай Желание“, които са трудни за пресъздаване, но същевременно с това предизвикателни.
– Така необходимото вътрешно спокойствие, Нона Йотова твърди, че намира, когато успее да си свърши добре професионалните задачи, както и след дълго съзерцаване на морския бряг.
– Според актрисата думите имат магически смисъл.

– Когато нарани без да иска някой човек, Нона Йотова дълго време след това се измъчва и си мисли дали няма той да я намрази, тъй като обича да я обичат.
– По думите на Нона Йотова, любовта със съпруга й – Богомил Бонев, е пламнала от пръв поглед, но се е развила след това постепенно.
– Тъй като е прекалено открита и честна с хората, актрисата често е търпяла негативните последици от това, вследствие на което става трудно да се спечели приятелството й.
– Нона Йотова се е занимавала с класически балет.
– Не изповядва нито една религия, но е вярваща. Преди да излезе на сцената за представление се кръсти.
– Според Нона Йотова не можеш да живееш добре, ако в живота играеш роли.
– Твърди, че играейки роля на сцената, актьорът споделя своите емоции със всички, което за нея е истински катарзис.
– За певицата театърът е едновременно дом и храм.
– Споделя, че веднъж й се случило да забрави да отиде на свое представление, но в крайна сметка се сетила и стигнала навреме за него.
– Твърди, че не може да понася сама себе си в моментите, когато се ядосва за глупости.
– Актрисата изпитва страх от хлебарки.
– Възхищава се на хора с интелект и чувство за хумор.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*