понеделник , 19 февруари 2018
Театрите » Новини » „Апартаментът“ на тайните срещи и разбитите сърца
„Апартаментът“ на тайните срещи и разбитите сърца

„Апартаментът“ на тайните срещи и разбитите сърца

Трима души – двама служители (Владимир Зомбори и Катлин Старейшинска) на застрахователна компания и техният шеф (Даниел Цочев) са главните действащи лица в пиесата „Апартаментът“ на Малък градски театър Зад канала по едноименния филм на Били Уайлдър.

Бакстър (Владимир Зомбори) е находчив, схватлив, умен, млад мъж, който обаче живее сам и без да се замисля предоставя ергенската си квартира на зажаднели за изневери негови колеги, срещу ходатайстването им за него пред ръководството и издигането му по служебната стълбица. Заради това младежът понякога изпада в редица комични ситуации като тази да не може да се прибере в собствения си дом.

Фран (Катлин Старейшинска) е съвестен и изпълнителен служител във същата фирма. Красотата и чара на младата жена съблазнява не един от колегите й и те се надпреварват да я канят на срещи, които тя деликатно отказва, което й спечелва имиджа на една от най-желаните и недостъпни жени в колектива. Сред нейните почитатели е и Бакстър.

Героят на Даниел Цочев – шефът на застрахователната фирма, е женен, егоцентричен разбивач на женски сърца и любител  на „тайните“ забавления човек, който обаче излиза с Фран, която има силни и истински чувства към него, а техният романс е незнаен за всички останали членове на фирмата.

Сюжетът на постановката се завърта около вътрешните преживявания и терзания на младото момиче, свързани с всички минуси, които трябва да изтърпи заради срещите си с женен мъж като преживяване на откъслечна във времето близост с любимия, отсъствието му по време на празници, залъгване, че нещата някога ще се подобрят за нея и те ще се съберат, след като той се разведе и т.н.

Какво развитие ще претърпи историята, ще остане ли всичко скрито или тайната все някога ще се пропука като тънък лед? Какво е подготвила съдбата за тримата герои, ще разберем от края на постановката „Апартаментът“ в Малък градски театър Зад канала.

В пиесата участват още актьорите Иван Петрушинов, Таня Пашанкова и Емил Котев.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*