понеделник , 19 март 2018
Театрите » Новини » Обаятелната Мартина Вачкова
Обаятелната Мартина Вачкова

Обаятелната Мартина Вачкова

Едва ли има човек, който да не знае нейното име, или който да не е гледал едно от най-известните й превъплъщения като Кака Сийка в предаването „Шоуто на канала“ по БНТ. Да. Говорим за чаровната, винаги усмихната и лъчезарна любимка на няколко поколения българи – Мартина Вачкова. Актрисата се чувства еднакво добре, както на сцената, така и в живота, заобиколена от верните си приятели, а прословутото и чувство за хумор й помага да върви уверено напред. В следващите редове ще разберем повече не толкова добре познати факти за нея.
– Започва деня си с пиене единствено на топла вода.
– Най-важното нещо в живот за Мартина Вачкова е любовта и нито един професионален успех няма да представлява пълна радост, ако я няма нея.
– Винаги успява да се издигне над моментните несгоди, намирайки сили в самата себе си.
– Емоционална е и понякога силно се ядосва, като пренася напрежението върху околните, но за кратко. Според нея самата точно тези крайни емоции й помагат да упражняват актьорската си професия, т.е да влиза от образ в образ.

– От колегите си от бившето предаване „Ку-Ку“ е най близка с актьора Тончо Токмакчиев, но идеалът й за кавалер е Камен Воденичаров. С нито един човек не й е толкова приятно и интересно обаче, колкото с нейната дъщеря и най-добър приятел – Рада, с която прекарва всяка свободна минута.
– Мартина Вачкова в очите на близките си е забавна, остроумна, „учебник“ за много неща, не е от хората, които спестяват негативните си виждания по даден въпрос, влюбчива, верен приятел, открит и отворен, самоироничен, щедър, силен човек, който не натрапва проблемите си.
– Според актрисата колкото повече обичаш, толкова по-лесно прощаваш.
– От баща си – Григор Вачков е запомнила най-силно думите „Всичко е нормално“. Напомня си го в минутите на голяма радост, както и когато пада.
– С течение на годините, Мартина Вачкова започва да търси все повече тишината и спокойствието.
– Когато  дъщеря й е била малка и Мартина е трябвало да я приспива вечер, й е играела роли, като се е правела на различни животни. Детето толкова се е увличало и му е ставало интересно, че в един момент Мартина е казвала: „Ама ти така никога няма да заспиш!“
– Актрисата не пуши и почти не пие.

Автор Силвия Веселинова

Журналист на свободна практика с дългогодишен опит в печатните и онлайн медии. Пише статии и изготвя интервюта в областта на театралното изкуство.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни *

*