Елена Петрова извън сцената и снимачната площадка

Красивата и обаятелна актриса е една от емблематичните фигури на съвременното ни кино и театър. Зад гърба си тя има огромен опит и в двете направления, като неподправения й чар и талант мигновено ни завладяват и приковават вниманието ни, независимо от това дали я гледаме седнали в театралния салон или пред малкия екран. Нека разберем обаче каква е актрисата извън светлините на прожекторите.

  • В детството си Елена Петрова е била мъжкарана, дива, свободолюбива и неуправляема, но много отговорна. На 10 годишна възраст Елена Петрова е имала задачата да се грижи за новородения си брат. Майка й и гласува огромно доверие, което тя оправдава.
  • Като дете Елена Петрова предпочита компанията на момчетата от квартала, пред играта с кукли, която намирала за скучна. Светът на мъжете винаги й е бил интересен – уреден е по-просто от женския, и когато от малък се интересуваш от него, като пораснеш много неща са ти ясни. Според Елена Петрова един мъж пък никога не би могъл да открие и опознае женския свят, който е толкова всеобхватен, че независимо от опитите, можеш само да си мислиш, че си научил нещо за него.
  • Преди първата целувка, в десетия епизод на сериала „Стъклен дом“, с екранния й партньор Калин Врачански, въпреки богатия си опит на снимачната площадка, Елена Петрова е силно притеснена. Тя дори изпива две питиета за да се успокои. За разлика от нея, по време на снимките, Калин Врачански е бил много спокоен и се шегувал.
  • Като малка Елена Петрова мечтаела живота й да бъде като на кино, като в момента киното е нейния живот.
  • Елена Петрова харесва истински и смели мъже, които не се страхуват да кажат „Обичам те“, но не на кино, а в реалния живот.
  • Според актрисата загубата те прави свободен от много неща, които са те спирали да направиш, това, което искаш.
  • В живот Елена Петрова никога не е попадала в любовен триъгълник, тъй като предпочита нещата да са чисти и ясни и според нея, когато отдаваш любовта си на един човек, тя трябва да бъде за него, а не за двама.
  • Според Елена Петрова хората не разбират какви жертви правят актьорите за професията си и така и трябва да бъде. За актрисата работата й е равнозначна на това да извадиш душата си и да замериш зрителите с нея.
  • Елена Петрова не се интересува какво се пише по неин адрес в жълтата преса, стига да не е истина. Не я е страх от писанията, защото има чувство за хумор.
  • Най-големия и безцеремонен критик на актрисата е самата тя. Никой друг не може да я нарани така, както тя може да го направи.
  • Въпреки, че е една от най-известните и успешните български актриси, Елена Петрова никога не е била надменна и определя себе си като недемонстративна личност.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение