Огнената Ева Тепавичарова

Ева Тепавичарова е от актрисите, които няма как да останат незабелязани поради пламенния си вид и темперамент, дължащ се донякъде на зодията й – овен. Звездата й изгрява след появата й в сериала “Столичани в повече“, след който, в началото, вниманието към нея понякога почти я стъписвало. Каква е извън сцената и снимачната площадка Йовка от хитовия български сериал?

– Като дете Ева Тепавичарова била буйна, искала е да бъде винаги първа във всичко, и се опитвала да прави всичко без чужда помощ. Помагала е на майка си с готвенето, учела се е да плете. Станала е самостоятелна на 4-5 годишна възраст, оставала е сама вкъщи, излизала е и е заключвала апартамента, също сама. В детска възраст, баба й я научава да приготвя содена питка, която Ева Тепавичарова омесва и до днес по време на коледните празници, „наричайки“, си по време на този процес неща, които иска да й се случат. Всяка есен пък бъдещата актриса е ходела в пазарджишкото село Карабунар, където с местните хора е беряла грозде за вино. Днес актрисата споделя, че и досега това е едно от любимите й занимания.

– Ева Тепавичарова завършва гимназия в 7 СОУ „Св. Седмочисленици“, където е била известна като много щура глава.
– След като завършва гимназия влиза в Софийския университет да учи българска филология. Не се решава да кандидатства в НАТФИЗ, защото има говорен дефект с произнасянето на буквата „р“, който преодолява по-късно по оперативен път и с помощта на логопед.
– Преди да стане актриса Ева Тепавичарова е била сервитьорка, продавала е книги и дрехи.
– Когато е ядосана, Ева Тепавичарова излиза да кара колело.
– По характер актрисата е самокритична и откровена дотолкова, че е способна да каже нелицеприятни неща за самата себе си. С времето обаче „уляга“ и става по-деликатна в изказванията си. Ева е човек, който не мрънка и не плаче на чуждото рамо. Свикнала е да се бори сама с трудните ситуации. Експанзивна и емоционална натура e. Има собствено мнение, но умее да чуе и чуждото, като впоследствие действа по свой оригинален начин.
– Любимата певица на Ева Тепавичарова е Лили Иванова, която актрисата имитира изключително успешно в музикално отношение.
– Още преди да се роди второто й дете – Самуил, малкият й син Борил й подарява своя рисунка, която актрисата пази и до днес. На нея той е нарисувал бъдещото си братче.
– Бездействието и „нищо неслучването“ са нещата, които ужасяват Ева Тепавичарова.
– Харесва селският начин на живот и никакви битови условия не биха могли да я изплашат.
– Ева  Тепавичарова не спи добре от вълнение преди премиера на театрални представления, в които участва.
– Случва се по време на пазаруване в магазин, продавачките да се обърнат към актрисата с името на героинята й от сериала „Столичани в повече“ – Йовка.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение