Слънчевата Ернестина Шинова

Познаваме усмихнатата актриса Ернестина Шинова от блестящо изиграната роля на президентшата във филма „Мисия Лондон“, скечовете на комедийното предаване „Комиците“, както и от ролите й в театрални постановки като „Жена ми се казва Борис“ и др, но каква ли е тя извън образите, в които се превъплъщава?

Първи стъпки в актьорската професия
Актрисата излиза на сцена за първи път, когато е на 17 – годишна възраст, в края на учебната година като трябва да рецетира стихотворение в училището си. В този момент Ернестина Шинова носела бяла блуза и синя пола и била толкова нервна, че дръпнала силно завесата, която и без друго не била добре закрепена. В следващия миг тя паднала върху бъдещата актриса. След като се преборила със завесата, Ернестина излязла пред публиката, но блузата й вече не била толкова бяла, както в началото.

За името, славата и актьорската професия        
– Актрисата е кръстена на баба си, която е била испанска еврейка и се е казвала Ернеста.
– Като малка Ернестина Шинова трудно се разделяла със старите си дрехи и играчки и е страдала след това за тях.
– Според актрисата мъжете твърдят, че не са ревниви, но всъщност е точно обратното.
– Мъжът на Ернестина Шинова – режисьора Андрей Слабаков, й посвещава стихове. Един от тях, измислен докато Андрей я чака в Бургас, гласи:
Бургас е гаден мръсен град.
Тук чайките крещят на воля.
Умирам аз от студ и глад,
а Ернестина ще заколя.

– Актрисата споделя, че за да бъде един брак успешен, жената не трябва никога да се разкрива напълно пред партньора си и винаги да „вади“ нещо ново и различно от себе си.
– Ернестина Шинова споделя, че й е приятно, когато хората я разпознават и понякога, когато отиде на пазар например й дават по-хубави плодове, зеленчуци.
– В сцена от филм, в която героинята на Ернестина Шинова е трябвало да бъде изнасилена, нейният партньор на снимачната площадка получава сериозни белези от одраскване и синини, тъй като актрисата истински се вживява в образа си.
– Ернестина Шинова твърди, че актьорската професия не е толкова лесна, колкото мислят хората, тъй като при нея човек залага себе си – тялото си, лицето си, мисълта и емоцията.
– Актрисата получава покана за присъединяване към екипа на комиците от Любо Нейков по време на участието им във филма „Мисия Лондон“.
– Най-тежкото наказание, което би приложила върху дъщеря си е лишаване от Интернет.
– Ернестина Шинова колекционира чаши.
– За актрисата да бъдеш човек в истинския смисъл на думата означава да потиснеш всичко лошо в себе си и да дадеш път на доброто.
– По време на избори Ернестина Шинова винаги упражнява правото си на глас. Защо? Защото тя смята, че България ще се оправи или когато никой не гласува, или когато всички гласуват, но първото е далеч по-невъзможно.
– Актрисата много бързо забравя вицовете, които е чула.
– Ернестина Шинова се определя като добър, борещ се със себе си и изключително любопитен човек, за когото живота е чудо.
– Актрисата владее пол денс (акробатика на пилон), което няма нищо общо с танците на пилон, които могат да се видят в баровете. Ернестина Шинова започва да се занимава с този спорт тъй като той е силов, извайва мускулите и същевременно е красив и женствен.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение