„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?

В най-новата премиерна постановка на Театър София – „Съгласие“, на младата режисьорка и драматург – Нина Рейн, виждаме двете богати приятелски лондонски двойки – от една страна Джейк (Мартин Гяуров) и Рейчъл (Неда Спасова) и от друга – Едуард (Росен Белов) и Кити (Силвия Петкова). Какво се крие обаче зад привидното им щастие и благополучие, което демонстрират пред света и околните?

Джейк и Рейчъл са двама проспериращи и амбициозни млади адвокати, чийто лични семейни взаимоотношения не се развиват по най-добрия възможен начин – двамата са се събрали само заради неочакваното забременяване на Рейчъл, а детето, в последствие, кара Джейк да заобича отделни качества у съпругата си. И все пак липсата на силни и устойчиви чувства у Джейк го кара да се поддава на съблазни от женски пол, а когато съпругата му разбира за изневерите му последствията са катастрофални – тя иска развод. Публиката става свидетел на сблъсъкът на наранените женски чувства и гняв и егоистичното съжаление, от това, че си разкрит и играта за теб приключва неочаквано, без да си го желал. Може ли счупеното да бъде залепено?

Отношенията в другата двойка – Едуард и Кити също са далече от идеалните. Едуард е изневерил на Кити в началото на съвместния им живот и тя не може да го забрави, а още по-малко да прости на себичния си, прагматичен, лишен от емоции съпруг, който уважава най-много от всички себе си и собствените си желания. До какви последствия ще доведат празнината и огорчението, натрупали се в душата на Кити? Води ли една изневяра след себе си до друга и променя ли тя живота към нещо по-добро или обратното? Замисляме ли се за чувствата на другия, когато го нараняваме – явно или скрито? Съгласни ли сме да прощаваме и забравяме чуждите грешки? На всички тези въпроси ще ни отговорят героите на Мартин Гяуров, Неда Спасова, Росен Белов, Мартин Димитров, Невена Калудова и Ирина Митева.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение
img_1487943909
Нестандартният Кирил Ефремов