„Когато котката я няма“ представя брачните „пропуквания“ по забавен начин

Автор: Силвия Веселинова

Съгласете се, че всяко нещо, поднесено с доза смях, се преглъща малко по-лесно, включително и проблемите в брака. Подгответе се да се насладите на една съвременна пиеса, показваща с висока доза хумор основните разриви в междуличностните отношения в две на пръв поглед обикновени семейства.

Още веднага ще забележите обаче, че в едното, ролите на жената и мъжа са разменени. Съпругата е изиграна от добре познатата на публиката любимка от сериала „Столичани в повече“ Силвия Лулчева – изключително властна и саркастична жена, преминаваща средната възраст, налагаща мнението си, държаща винаги изкъсо мъжа си, разпореждаща се със свободната му воля, и определяща живота му, в която бушуват неукротими хормони и желание за интимни приключения. За изненада на зрителите, свикнали да виждат актьора Асен Блатечки в ролята на изкушаващото жените лошо момче, в тази пиеса той се превъплъщава в невзрачния оплешивяващ и напълняващ съпруг, отдавана превърнал се в безгласна буква за жена си, който по цял ден се мотае вкъщи по домашни дрехи, яде солети и семки и в продължение на месеци не изпитва желание да изпълнява очакващите се от него задължения като мъж.

В другото семейство нещата са коренно различни. Съпругата, изиграна от чаровната актриса Елена Петрова, е разглезена от парите млада жена, пристрастена към марковите дрехи, козметика и бижута, която удовлетворява с досада и „защото така трябва“ потребностите на мъжа си. Другият любимец на дамската половина от публиката – харизматичният актьор Калин Врачански, влиза в ролята на богат, красив и самоуверен мачо, в чието съзнание не фигурира понятие като „забранена жена“, който зад гърба на съпругата си използва всяка удобна възможност да си достави удоволствие като „кривне от правия път“.

Съдбата поставя героя на Асен Блатечки в непредвидена ситуация – когато жена му решава да го заведе на втори меден месец за да съживят връзката си, в апартамента им пристига нейната сестра – героинята на Елена Петрова, която е разбрала за изневерите на съпруга си и иска да остане за известно време при семейството. След нея обаче се появява и съпругът, й който се опитва да си я върне, тъй като заедно с брака му, на карта са заложени и всичките му материални придобивки. Как ще приключи всичко?

Действието е изпълнено с много смях и остроумно-хапливи диалози, продиктувани от проблемите, които могат да съпътстват един брак – липса на интимност и доверие, изневяра, незачитане на другия, прекомерен егоцентризъм и др.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение