Остроумният и проникновен Малин Кръстев

Познаваме актьорът Малин Кръстев от превъплъщението му като водещ на телевизионното предаване „Господари на ефира“, както и от многобройните му роли в киното и театъра. Талантливият актьор е една от звездите на Младежки театър „Николай Бинев“, неуморен работохолик, отдаден на професията си и публиката…в каква светлина още можем да видим Малин Кръстев?

– Със самото си раждане, Малин Кръстев е бил усмихнат и весел. Не е създавал проблеми на родителите си като ученик и тийнейджър.
– Актьорът може да свири на китара. Заедно с негови приятели са имали музикална група, която се е казвала „Гепард“.
– Въпреки, че се е снимал в много български кино продукции, като и в телевизионното шоу „Господари на ефира“, Малин Кръстев остава по-предан на театъра. Първата му роля е на вещица в пиесата „Игра на театър“ по мотиви от приказката „Спящата красавица“ в Младежки театър „Николай Бинев“.
– Актьорът споделя, че в кариерата му, понякога се е налагало за 30 дни да играе в 34 представления. Случвало се е и да играе болен, с температура и в края на представлението да си тръгне оздравял, както и да се обръсне половината коса зад сцената по време на играта си, както и съзнателно да влезе в представление, в което не участва и да пресъздаде успешно несъществуващ в нея образ.
– Когато вечер се прибере след представление, актьорът си отделя 1 час, в който си пуска джаз или работи на компютър, като по този начин се разтоварва от натрупаната през деня енергия.
– Не веднъж е получавал покани да води частни партита, но е отказвал, тъй като по думите му „умира от скука и се чуди какво да прави“.
– Малин Кръстев е от хората, които не отстъпват от мнението си и кажат ли го, са готови да го отстояват до последен дъх.

– Дотолкова е свикнал да се шегува с колегите си в театъра и телевизията, че те спират да му вярват. Сред тях дори се е създала репликата „Лъже като Малин“. Но стане ли въпрос за сериозни разговори, Малин Кръстев става по-сериозен отколкото е необходимо.
– Според близките на актьора един от недостатъците му е, че с времето прави все по-малко компромиси и става по-мрачен.
– В ежедневието си Малин Кръстев е спокоен и остроумен, но се е случвало и дотолкова да се ядоса, че да си тръгне от снимачна площадка. Има усет за нещата и успява да овеществи това, което си представя.
– Според Малин Кръстев актьорът трябва да умее да се влюби в една реплика на героя си, която, да може да  „изведе“ и зрителят да я чуе.
– Малин Кръстев споделя на шега, че заради слабият си, строен и аристократичен външен вид, колегите му му завиждат. Едно от остроумните хрумвания на актьора е, че когато е пред камерата не трябва да застава в профил, защото изчезва и остава само глас. Самият той признава, че яде много, но изгаря бързо калориите.
– За Малин Кръстев актьорската професия е мисия, а славата е най-бързата творческа смърт.
– Актьорът споделя, че е истинско удоволствие да накараш човека от публиката да се разсмее или разплаче заедно с теб.
– Малин Кръстев се чувства най-щастлив, когато работи, както и за това, че в професията си се е срещнал с много градивни и талантливи хора, които вече ги няма, но той е запазил спомена за тях, подобно на една ДНК клетка или памет, която се предава нататък.
– Актьорът твърди, че в живота на всеки има върхове и спадове и човек не се ражда абониран за щастието, както и че това да си непрекъснато щастлив или непрекъснато тъжен граничи с глупост.
– Според Малин Кръстев човек не бива да се срамува от слабостите си като сълзите, например, тъй като ние сме човешки същества и не сме богопомазани.
– Актьорът твърди, че историята и истините в света са едни и същи като всяко едно поколение е отговорно да ги „преведе“ с други думи на наследниците си.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение