Светлият Дарин Ангелов

Той е една от най-големите звезди на Народния театър – участва в постановките „Хъшове“, „Ревизор“, „Синята птица“ и др. Озвучавал е няколко пъти опосума Еди от култовата анимационна поредица „Ледена епоха“. Освен с изключителния си талант и чар, Дарин Ангелов наскоро, без сам дори да го иска, даде повод да бъде още по-обожаван и уважаван от българската публика заради човешкия живот, който спаси по време на свое представление, като по този начин доказа, че притежава, огромно сърце и силно изразен човешки дълг. Наскоро съдбата награди актьора за неговата доброта като го дари с една от най-големите награди – дъщеря му Дария. В следващите редове ще научим повече за него и житейския му път.

– Като малък, актьорът е бил будно дете със силно развито чувство за справедливост. Не е нагрубявал никого и е защитавал по-малките от него. По това време, заедно с брат си, тръгва на уроци по карате, спорт, който впоследствие го учи на хъс, дисциплина, желание за победа и  постигане на целта.
– Първоначално Дарин Ангелов влиза в НАТФИЗ  в специалност „Пантомима“.
– С колегата си Иван Юруков, Дарин Ангелов се запознава, когато двамата са приети в класа на проф. Стефан Данаилов. От тогава до сега двамата са близки приятели.

– Най-важното, което Дарин Ангелов научава от своя преподавател е, че преди да станеш голям актьор, трябва да бъдеш голяма личност. Събирайки за първи път курсистите си в една от залите на Народния театър, Стефан Данаилов им казва: „С влизането си в Народния театър, поздравявайте абсолютно всички – от човека, който Ви посреща на пропуска, до директора.“ – заръка, която Дарин Ангелов спазва и до днес.
– Актьорът има няколко имена, на които се обръща – Дарин, Деян, Дарко, Близнака, Додо, Брата.
– Според Дарин Ангелов прекалената доброта на един човек понякога „провокира“ околните да се качат на главата му. Това е и моментът, в който на актьорът му „кипва“.
– Брат му – Деян Анегелов, е човекът, пред който Дарин се разкрива напълно, и от когото няма никакви тайни.
– В живота е упорит, усмихнат, лъчезарен и готов да помогне, ведър, оптимистично настроен, емоционален, романтичен, прекалено добър на моменти, търпелив, спокоен.
– Когато изпитва трудности, Дарин Ангелов се затваря в себе си. Ако не успее да се справи сам, чак тогава започва да търси подкрепа от близките си. Убеден е, че човек трябва да търси разрешенията на проблемите вътре в себе си.
– Актьорът смята, че семейството трябва да се защитава с цената на живота и с риск да погубиш друг живот.
– Дарин Ангелов твърди, че любовта съчетава в себе си живота и смъртта, тъй като от любов можеш да се родиш, но и от нея можеш да умреш.
– Актьорът признава, че е губил самоконтрол, дотолкова, че е удрял плесница на друг човек.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
babde2f817eb4f77b7311b9df39cf573
"Три сестри" - постановка за спасението от илюзиите
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение