„Три сестри“ – постановка за спасението от илюзиите

„Три сестри“ е постановка на пиесата на А.П.Чехов, която представлява сценична версия на произведението. Режисьор на спектакъла е Стилиян Петров, докато драматург и преводач е Людмил Димитров. Сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов, а музиката е композирана от Милен Кукошаров. Фотографията и дизайнът на плаката са реализирани от Стефан Н. Щерев.
„Три сестри“ се играе в Театър Възраждане.

В спектакъла участват актьорите Мариана Жикич, Донка Аврамова – Бочева, Виттория Николова, Лили Шомова, Жана Рашева, Георги Златарев, Йордан Ръсин, Анатоли Лазаров, Свежен Младенов, Георги Няголов и Боян Фераджиев.

„Три сестри“ предлага зрителите да се загледат в суровата реалност на съществуването и да разберат, че животът не ни гарантира нищо друго освен скъпоценното присъствие на времето. Следва да сме наясно с инерциите на ежедневието, които ни подтикват да се обръщаме към тези, които не могат да ни чуят. Ние се намираме в хаоса и задължително трябва да отговорим на въпросите: можем ли да бъдем първи, или всички сме обречени на ролята на изоставен четвърти, пренебрегнат от тройката?

Поставяме пред себе си изключително важни и трудни въпроси: кога, защо и как нашите мечти се изгарят подобно на предметите в пожара на илюзиите.

А.П.Чехов успява да ни пренесе в центъра на сърцето на нашето съществуване с  „Три сестри“. Повествованието разказва за живота, любовта, промените и загубите, с които се сблъскват трите сестри – Ольга, Маша и Ирина. В хода на събитията те преживяват различни емоции и заблуждения, но в крайна сметка са свидетели на действителността и жестокостта на света около тях.

Чехов виртуозно изобразява психологическите портрети на героите, които отразяват различни страни на обществото. Той разкрива сложностите и противоречията вътре в тихата и скрита душевност на човека. През многото слоеве на драмата, публиката може да проникне в неизказаните мисли и чувства на героите.

Последно от света на театъра

mobidik
Моби Дик - за страха от това, което не познаваме
BIG16777596947vlcsnap-2023-01-04-14h51m49s326
"Портокалова кожа" - за страховете и предизвиктателствата на съвременната жена
vnimanie-lyubov
Внимание, Любов - тази, която е тук за да остане, въпреки всичко
20200715_171415-700x349
„Сама жена“ разкрива тайните на женската психика
IMG_0066-700x467
„Марихуаната на мама е най – добра“ дава отговори на наболял обществен проблем
TT-191006-0282-700x467
„Без задръжки“ или какво се случва когато няма какво да губиш?
768x
„Съгласие“ – то да приемем чуждите грешки – възможно ли е?
Cover
„Енергични хора“ превземат сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“
Смях-на-сбогуване-111-700x467
„Смях на сбогуване“ или защо животът трябва да бъде приключение
img_1487943909
Нестандартният Кирил Ефремов